Ugrás a tartalomra

Megoldani, nem pedig szaporítani szeretném informatikai problémáit!

Bemutatkozás

Faludi Zsolt ül egy könyvespolc előtt és egy szürke laptopot néz De miért éppen F1Gomb? Természetesen semmi köze a Forma-1-hez, Windows operációs rendszer alatt futó programoknál az F1 gombot akkor érdemes megnyomni, ha segítségre van szükség.
Ez ihlette a domain (url) kiválasztását, én is segítséget szeretnék nyújtani informatikai problémák megoldásához.
Nap mint nap tapasztalom, hogy egy cég működése során mindig sok fontos teendő akad, a felmerülő informatikai igényeket a napi feladatok mellett kellene megfogalmazni. Ez nehéz - sokszor lehetetlen - feladat, hiszen ugyanakkora munkaidő alatt egy más, szokatlan területen kell(ene) eligazodni.

Elsősorban honlapok készítésével foglalkozom.
Munkamódszerem lényege, hogy elmegyek az ügyfél telephelyére, begyűjtöm a szükséges információkat, ezek alapján megtervezem a portált, megírom a szöveges oldalakat, megmutatom az oldaltervet, és a jóváhagyott terv alapján elkészítem a végleges terméket.
A képek és a grafikai elemek elkészítésében profi fotós, a Sélley Dekor Kft. munkatársának segítségét veszem igénybe.
Ahol szükség van honlapra, ott rendszerint igény mutatkozik egyéb promóciós anyagra, pl. szórólapra, esetleg reklámcikkre is. Véleményem szerint fontos az egységes arculatkép, ezért ezek készítését is vállalom.

Egy vállalkozásnak azonban nemcsak honlapra, hanem egyéb ügyviteli alkalmazásokra is szüksége lehet. Gyakori - súlyos százezrekbe, milliókba kerülő - hiba, hogy ilyenkor egyből a programozót hívják, aki pár megbeszélés, esetleg néhány aktuálisan használt Excel táblázat alapján pár hónap múlva előáll a programmal. Ami aztán sehogy sem akar működni. Az alkalmazottak panaszkodnak, hogy "nem így szoktuk", a programozó meg bizonygatja, hogy "de a főnök azt mondta, ez kell". Majd hosszú vita, "faragás" után kialakul egy erős kompromisszumokkal vagy sehogy sem használt rendszer, és senki sem boldog.
De hol a hiba?
Ott, hogy elmarad annak a munkafolyamatnak a felmérése, dokumentálása és esetleges racionalizálása, ami alapján egyértelműen meg lehet fogalmazni azokat a követelményeket, amelyeknek a kész programnak meg kell felelnie, illetve elvégezhető a tesztelés, ellenőrzés a bevezetés során.

Tizenhét év tapasztalata alapján vállalom informatikával támogatandó ügyviteli folyamatok felmérését, dokumentálását, megrendelő oldali projekt-koordinálást, kisebb projektek fejlesztését, valamint egyéb informatikai szaktanácsadást.
Ezt a tapasztalatot sokmilliós tételszámú adatbázison működő, magas rendelkezésre állású rendszerek szervezése, kivitelezése során szereztem. Ilyen projektek keretében dolgoztam - többek között - az 1998., 2002. évi parlamenti és önkormányzati választások informatikai rendszerén, a Magyar Határőrség projektjein, a gépjármű felelősség-biztosítás fedezetség-ellenőrző alkalmazásán, illetve részt vettem az ONYF elektronikus egyéni nyilvántartásának fejlesztésében.

Várom megtisztelő érdeklődését, megrendelését!

Faludi Zsolt